Nieuws

Circulaire Veiligheidsschoen

24.05.2018

Goed bericht voor onze planeet!

Onze preferente dealer Emma Safety Footwear is de allereerste die nu een volledig circulaire veiligheidsschoen op de markt heeft gebracht.

Een mijlpaal om trots op te zijn en een schoen die niet onder doet in comfort en veiligheid.
Natuurlijk neemt Kattenburg/Weenink de circulaire schoenen  op in de collectie en wij gaan een stapje verder!

Koopt u bij ons een paar circulaire schoenen van Emma, dan kunt u gratis uw oude werkschoenen, ongeacht het merk, bij ons inleveren t.b.v. een zo milieuvriendelijke verwerking!
Natuurlijk mag de circulaire schoen van Emma ook altijd gratis terug. Wij zorgen voor opslag en vervoer naar het verwerkingsbedrijf.  

Emma over haar circulaire schoenenlijn:
VEILIGHEID EERST, OP DE VOET GEVOLGD DOOR DUURZAAMHEID

Wij willen alleen nog maar een positieve indruk achterlaten op mens en planeet. We streven ernaar de planeet beter achterlaten dan hoe we haar gekregen hebben. Daarom ondernemen wij op basis van de principes van de circulaire economie. Concreet betekent dit voor EMMA Safety Footwear de vermijding van de inzet van (primaire) grondstoffen, vermijding van energiegebruik en CO2-emissies, de herwinning van grondstoffen en de toepassing van gerecycled materiaal in nieuwe producten. In 2019 zal onze collectie geheel volgens deze principes geproduceerd zijn.

Daarnaast zorgen we voor goede arbeidsomstandigheden, door onze hele keten heen. Voor ons is het vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan een veilige werkomgeving bij onze klanten en aan de duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid van onze medewerkers. Al vanaf de oprichting in 1931 creëert EMMA Safety Footwear positieve sociale impact door te kiezen voor diversiteit en inclusiviteit in haar organisatie. Momenteel werken er meer dan 100 mensen bij EMMA Safety Footwear met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er wordt niet alleen gekeken naar de arbeidsomstandigheden in Nederland. We zien er ook op toe dat de leveranciers en de ketenpartners een veilige omgeving bieden aan de mensen die dagelijks aan de EMMA schoenen werken.

Circulair ondernemen is voor ons bedrijf niet alleen een andere manier van produceren, het is ook een andere manier van denken: we hebben te maken met een systeemverandering. We zien deze transitie als een reis, waarbij we ons laten inspireren en motiveren door de positieve stappen die we zetten.

Emma Eco

re-use-afval-europa