Centraal Nederland- oude tijden herleven

15.10.2022

Oude tijden herleven

Enkele maanden geleden werden we gebeld door een alleraardigste oud-medewerker van Centraal Nederland, de heer Peter van Cootwijk.

Centraal Nederland (CN) was een openbaarvervoerbedrijf, dat van 1973 tot 1994 voornamelijk actief was in het streekvervoer per autobus in het gebied bestaande uit de Haarlemmermeer, ten zuidoosten van Amsterdam, Het Gooi, Utrecht-Noordwest (inclusief de Ronde Venen), de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Als oud-medewerker had Peter nog altijd zijn uniform zoals gedragen in 1990 en geleverd door het toenmalige Uniformbedrijven Kattenburg. Deze BV was indertijd van mijn vader, Rob Kattenburg.

Peter van Cootwijk belde met de vraag of wij hem konden helpen aan een nieuwe bijpassende pantalon. De oude, originele pantalon was nog in wonderlijk goede staat, maar paste helaas niet meer. Weer in het oude “pak” was een wens i.v.m. de revisie van een oude bus van weleer die weer zou gaan rijden met oud medewerkers.

Peter is bij ons langsgekomen om de opties door te nemen en een leuk bezoek en dito gesprek volgde. Wij hebben een nieuwe bijpassende pantalon kunnen leveren, maar natuurlijk niet een geheel gelijkwaardige.
Periodiek worden wij gebeld door oude medewerkers van bedrijven die in de laatste drie decennia van de vorige eeuw in kleding van Kattenburg droegen. Veelal met de vraag of we een artikel opnieuw kunnen leveren of maken. Helaas moeten we bijna altijd laten weten dat dit niet kan. De stoffen die indertijd gebruikt werden zijn niet meer voorhanden en de manier van confectioneren (maken van de kleding) is een uitstervend vak.

Gelukkig was het colbert van het oude CN-uniform van Peter nog in uitstekende staat. Wij hoefden simpelweg alleen een goed, passende donkerblauwe pantalon bij te leveren in dit geval. En dat…deden we graag.

Via deze weg wil ik Peter hartelijk danken voor het toesturen van een stel hele leuke foto’s van zowel de gereviseerde bus als van de troste drager van het kostuum van toen.
Wij wensen hem en zijn collega’s nog leuke ritten toe!

Toni Kattenburg

 

Afbeelding: 9229-20220925 05 Diemen- Sportlaan- D.K.V. Victoria