Buffel -prijs uitgereikt

27.07.2023

En de buffel-prijs gaat naar…..AAFJE!

Aafje maakt sinds begin 2022 gebruik van onze retourlogistiek.

Om te komen tot een circulaire economie in 2050 zijn deze keuzes cruciaal! Kattenburg/Weenink waardeert het daarom des te meer als haar relaties kiezen voor de services en rapportages rondom retourlogistiek.

In het afgelopen jaar mochten we meerdere klanten toevoegen in ons portal hiervoor. Soms een relatief kleine organisatie en een andere keer een organisatie met duizenden medewerkers. Groot en klein juichen we toe! Want; als je niets terugkrijgen uit de markt is er ook niets (lees grondstoffen) om tot nieuwe, circulaire artikelen te komen.

Wij rapporteren i.s.m. onze partner Gaia Circulair over beperking van restafval, reductie CO2 en besparing van water daarnaast over opgebouwde SROI-uren.

Vorig jaar is Kattenburg/Weenink begonnen om het best presterende bedrijf op dit gebied in het zonnetje te zetten.
Samen met dagactiviteitencentrum De Korenaer werd de “Buffel-prijs” ontworpen.
Deze bestaat (grotendeels) uit de geretourneerde kleding van de prijswinnaar. Daarmee wordt een uitgereikte “Buffel” een heel persoonlijk item.

Onze tweede uitreiking van de duurzame “Buffel-prijs” ging naar Zorgorganisatie Aafje uit Rotterdam.
De “Buffel” en bijbehorend certificaat werd in ontvangst genomen door Agnes Amptmeijer (Manager Inkoop, Services en Secretariaten) van Aafje. Ze was blij verrast en beloofde hem een mooie plek te geven.

Aafje heeft door gebruik te maken van onze retourlogistiek al 243 m3 aan water bespaart,
431 kg aan te verbranden restafval voorkomen, 209 kg CO2 bespaart. Er werd 540 kilo ingenomen t.b.v. verwerking naar grondstoffen om zo weer te komen tot nieuwe vezels.
Een prachtig resultaat voor een duurzame toekomst!

Wilt u nou ook verantwoordelijk met “afgeschreven” bedrijfskleding omgaan, uw steentje bijdragen aan een beter milieu of gewoon in aanmerking komen voor zo’n enorm gave, stoere en persoonlijke “Buffel”?
Wij informeren u graag over de mogelijkheden van retourlogistiek, dus neem gerust contact op.
Natuurlijk wijzen we u ook de weg bij het zo duurzaam mogelijk aanschaffen van nieuwe werk- of bedrijfskleding.

Afbeelding: collage buffelprijs Aafje 2023 - LR